Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Sukunimen valinta

Esteiden tutkinnan yhteydessä kihlakumppaneille annetaan puolison ja lasten sukunimen valintaa koskeva esite. Perinteinen tapa on ottaa yhteinen sukunimi sulhasen sukunimen mukaan. Vaihtoehtoisesti puolisot voivat ottaa yhteiseksi sukunimeksi morsiamen sukunimen tai säilyttää omat sukunimensä.

Yhteiseksi sukunimeksi voidaan ottaa myös nimi, joka miehellä tai vaimolla oli naimattomana ollessaan. Puoliso, jonka nimi muuttuu, voi käyttää yhteisen nimen edellä nimeä, joka hänellä oli naimattomana ollessaan tai avioliittoon mennessä. Valittu sukunimi tulee yhteisten lasten sukunimeksi. Ennen vihkimistä vihkijälle ilmoitetaan avioparin sukunimikäytännöstä. Alla esimerkkejä Veera Venuslaisen ja Marko Marsilaisen nimivaihtoehdoista.

1) Yhteinen miehen sukunimi: Veera ja Marko Marsilainen tai Veera Venuslainen-Marsilainen ja Marko Marsilainen
2) Yhteinen naisen sukunimi: Veera ja Marko Venuslainen tai Veera Venuslainen ja Marko Marsilainen-Venuslainen
3) Oma nimi säilytetään: Veera Venuslainen ja Marko Marsilainen

Sukunimivalintojen ilmoittamiseen voidaan käyttää nimenmuutoskaavaketta. Samaan ilmoitukseen voidaan kirjata todistajien allekirjoitukset nimenselvennyksineen.

Vihkimisen yhteydessä pappi täyttää esteettömyystodistuksen ja toimittaan vihki-ilmoituksen  kirkkoherranvirastoon. Vihkiminen rekisteröidään väestötietoihin tämän ilmoituksen perusteella. Mahdolliset sukunimen muutokset rekisteröidään väestötietoihin samassa yhteydessä vihkimisen kanssa. Vihkiminen sekä sukunimen muutokset näkyvät henkilötiedoissa viimeistään viikon kuluttua vihkimisestä. Ulkomailla ulkomaan viranomaisen edessä solmittu avioliitto tulee rekisteröidä Suomessa. Rekisteröiminen tapahtuu maistraatissa parin omasta toimesta.

Uuden ajokortin, passin tai muiden poliisin myöntämien henkilökorttien hankkimista varten ei tarvita virkatodistusta nimenmuutoksesta. Jotkut virastot ja pankit saattavat kuitenkin vaatia todistuksen muuttuneesta nimestä tietojen kirjaamista varten. Nimenmuutos voidaan todistaa joko virkatodistuksella, uudella ajokortilla tai passilla, mikäli sen on ehtinyt jo hankkia.

Maistraatista ja seurakunnista saa neuvoa esimerkiksi uusperheiden nimen valinnassa, sillä yhteiseksi nimeksi ei voida valita esimerkiksi puolison mahdollisen edellisen avioliiton myötä ottamaa nimeä. Sukunimen muutoksessa on otettava huomioon, että vanhemman nimen muutos ei muuta lapsen nimeä automaattisesti. Pari voi valita yhteiseksi nimekseen myös nimen, joka ei ole kummankaan aiempi sukunimi, jolloin kannattaa selvittää nimen muutokseen liittyvät säädökset tarkemmin.

Lisäätietoja puolison ja lasten sukunimestä saa omasta maistraatista (www.maistraatti.fi), sekä seurakunnasta johon toinen puolisoisya kuuluu. (www.helsinginseurakuntayhtyma.fi, www.espoonseurakunnat.fi, www.vantaanseurakunnat.fi, www.kirkkoon.fi (Turun ja Kaarinan seurakunnat) , www.tampereenseurakunnat.fi, ja www.ort.fi).
 

Uniikeimmat hääpaikat

20 x Uniikeimmat hääpaikat Suomessa – katso lista ja löydä unelmien juhlatila

Myös häätilojen kohdalla Sen Oikean löytäminen on tärkeää. Sopivan juhlatilan etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varmasti löydätte vapaana olevan ja budjettiin sopivan paikan. Olipa haussa sitten urbaani tai romanttinen, moderni tai merellinen hääpaikka, tämä listaus on täynnä inspiraatiota! 

Lue lisää...

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Lisää samasta aiheesta

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia