Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Avioliiton esteiden tutkinta PDF 

Ennen avioliiton solmimista on esitettävä avioliiton esteiden tutkintapyyntö maistraatille. Esteiden tutkintapyynnön voi jättää myös evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan seurakunnalle, jonka jäseniä toinen tai molemmat kihlapareista on. Avioliittoon aikovat allekirjoittavat tutkintaa pyydettäessä, että aiotulle avioliitolle ei ole estettä.

Avioliiton esteiden tutkija antaa avioliittoon aikoville todistuksen avioliiton esteiden tutkinnasta, kun on todettu, ettei aiotulle avioliitolle ole esteitä. Todistuksen voi saada aikaisintaan seitsemäntenä päivänä tutkinnan pyytämisestä. Todistus on voimassa neljän kuukauden ajan todistuksen antamisesta. Mikäli tämä määräaika kuluu umpeen, voidaan vihkiminen toimittaa vasta kun avioliiton esteet on tutkittu uudelleen.

Avioliiton esteiden tutkintaa varten on täytettävä lomake, joka on saatavilla kirkkoherranvirastosta, maistraattien kotisivuilta sekä useimpien seurakuntien kotisivuilta. Tutkintapyyntölomakkeesssa kihlakumppanit vakuuttavat, ettei heillä ole sukulaisuuteen perustuvia avioliiton esteitä sekä ilmoittavat mahdollisista aiemmin solmituista avioliitoista tai rekisteröidyistä parisuhteista. Ulkomaalaisen kihlakumppanin on Suomessa solmittavaa avioliittoa varten esitettävä lisäksi henkilöllisyystodistus, todistus siviilisäädystä sekä Apostille-vahvistus em. todistuksille. Apostillen saa usein julkista notaaria vastaavalta viranomaiselta. Kirkollista vihkimistä varten tarvitaan todistus kristilliseen kirkko- tai uskontokuntaan kuulumisesta.

Lomake täytetään kirkkoherran virastossa tai sen voi lähettää täytettynä postitse, jolloin lomakkeeseen tarvitaan myös kahden todistajan allekirjoitukset. Todistus on noudettavissa seitsemän päivän jälkeen kirkkoherranvirastosta. Todistus voidaan myös lähettää kihlaparille postitse tai suoraan vihkivälle pastorille, mikäli hän tulee esteiden tutkinnan toimittamasta seurakunnasta. Esteettömyystodistus on annettava vihkivälle papille tai vihkijälle viimeistään vihkitoimituksen yhteydessä. Vihkijä ei saa vihkiä ilman todistusta.

Lisää tietoa avioliiton solmimisesta löydätte myös oikeusministeriön sivuilta www.om.fi, maistraattien kotisivuilta www.maistraatti.fi, sekä seurakuntien kotisivuilta www.helsinginseurakuntayhtyma.fi, www.espoonseurakunnat.fi, www.vantaanseurakunnat.fi, www.kirkkoon.fi (Turun ja Kaarinan seurakunnat) , www.tampereenseurakunnat.fi, ja www.ort.fi.

 

Uniikeimmat hääpaikat

20 x Uniikeimmat hääpaikat Suomessa – katso lista ja löydä unelmien juhlatila

Myös häätilojen kohdalla Sen Oikean löytäminen on tärkeää. Sopivan juhlatilan etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varmasti löydätte vapaana olevan ja budjettiin sopivan paikan. Olipa haussa sitten urbaani tai romanttinen, moderni tai merellinen hääpaikka, tämä listaus on täynnä inspiraatiota! 

Lue lisää...

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Lisää samasta aiheesta

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia