Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Rokotteet ja lääkitys matkalle
PDF 

Matkaa suunniteltaessa kannattaa selvittää, suositellaanko kohdemaahan matkustettaessa rokotuksia. Jo saatujen rokotusten voimassaolo ja mahdollisten rokotustehosteiden tarve tulisi myös selvittää. Maissa joissa suositellaan tiettyjä rokotteita, voi pärjätä ilmankin, mikäli oleskellaan kaupunkialueella. Kotimaassakin tärkeiden jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotusten lisäksi tavallisimpia matkalle otettavia rokotuksia ovat hepatiitti A ja B, MPR ja polio. Muita yleisiä tauteja, joihin matkailija saattaa altistua ovat keltakuume ja malaria.

Mitä kauemmas matka suuntautuu, sitä tärkeämpää on selvittää, ovatko tarvittavat rokotukset kunnossa. Kaukomaihin ja Afrikkaan suuntautuvien matkojen rokotukset ja mahdolliset lisälääkitykset on syytä selvittää jo 1-2kk etukäteen.

Mikäli itsellä ei ole omaa rokotuskorttiaan tallessa, voi saamiensa rokotusten voimassaoloa tiedustella niiden antopaikasta - omasta opiskeluterveydenhuollosta, terveyskeskuksesta tai työterveyshuollosta. Mahdollisten lisä- tai tehosterokotusten antaminen onnistuu näiden paikkojen lisäksi yksityisillä lääkäriasemilla. Lisätietoa rokotuksista saa terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi mm.  www.rokote.fi – sivustolta sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen Matkailijan Terveysoppaasta (www.thl.fi), joista löytyvät maakohtaiset suositukset rokotustarpeesta.

Kohteessa mahdollisesti tarvittavat lääkkeet on hyvä ottaa matkalle mukaan. Matkakohde huomioiden lääkitystä on hyvä varata omien henkilökohtaisten lääkkeiden lisäksi turistiripulia ja hyönteisten ja muiden eläimien aiheuttamia tartuntoja varten. Matkakohteen ilmasto tulee myös huomioida; kuumassa ja kosteassa on syytä huolehtia nestetasapainosta. Korkeaan ilmanalaan matkattaessa on hyvä tutustua mahdollisiin oireisiin ja niiden hoitoon jo etukäteen. Aurinkosuojaakaan ei tule unohtaa aurinkoisiin kohteisiin matkatessa. Lisätietoja THL:n sivuilta (www.thl.fi) tai apteekista.

 

Uniikeimmat hääpaikat

20 x Uniikeimmat hääpaikat Suomessa – katso lista ja löydä unelmien juhlatila

Myös häätilojen kohdalla Sen Oikean löytäminen on tärkeää. Sopivan juhlatilan etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varmasti löydätte vapaana olevan ja budjettiin sopivan paikan. Olipa haussa sitten urbaani tai romanttinen, moderni tai merellinen hääpaikka, tämä listaus on täynnä inspiraatiota! 

Lue lisää...

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Lisää samasta aiheesta

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia