Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Häälahjatoiveet PDF   Sähköposti
Hääopas - Häälahjat

Häälahjoista on monia mielipiteitä. Hyvien tapojen mukaista on muistaa morsiusparia lahjalla heidän juhlapäivänään. Viimeaikoina sekä häälahjalistat että rahalahjatoiveet ovat herättäneet paljon keskustelua. Aiemmin häälahjat koostuivat pitkälti parin ensimmäiseen yhteiseen kotiin hankittavista tavaroista ja astioista. Nykyään parit asuvat usein vuosia yhdessä ennen häitä, eivätkä tavaralahjat ole enää yhtä tarpeellisia. Usein morsiusparin kotoa löytyy jo kaikki tarpeellinen, jopa kaksinkertaisesti.

 

Selkeät lahjatoiveet ovat usein vieraille tervetulleita - olipa kyseessä sitten lahjalista tai rahalahjatoive. Varsinkin morsiusparin hieman huonommin tunteville vieraille selkeät toiveet helpottavat sopivan ja mieluisan lahjan hankinnassa. Kukapa haluaisi antaa lahjan, joka ei ole saajan mieleen?

Valitsipa morsiuspari sitten lahjalistan ja/tai rahalahjatoiveen, voivat vieraat itse valita miten he haluavat hääparia muistaa. Toiveita ei siis ole pakko seurata, vaan nimensä mukaisesti kyseessä on toive eli vierailla on vapaus tuoda parille lahja joko toiveen tai oman näkemyksensä mukaan. Usein juuri nämä persoonalliset yllätyslahjat ovat ikimuistoisimpia – myös positiivisessa mielessä.

Lahjalista
Häälahjalista on vakiinnuttanut asemansa ja onkin erittäin kätevä ratkaisu. Tavaratalojen ja verkkopalveluiden tarjoamissa palveluissa lahjalista päivittyy automaattisesti, kun vieras ostaa tuotteen verkkokaupan kautta tai ilmoittaa varaavansa tuotteen listalta. Vieraiden ei ole pakko hankkia lahjoja samasta tavaratalosta kuin missä lahjalista on rekisteröity. Riittää, kun vieraat ilmoittavat varaavansa tietyn tuotteen listalta, jolloin tuote poistetaan listalta. Morsiuspari ei siten saa suotta samoja lahjoja moneen kertaan. Lahjalistan hoitamisen voi luovuttaa tavaratalon sijaan myös parin vanhemmille, kaasolle tai bestmanille. Parasta on, että yksi henkilö vastaa listasta ja varmistaa sen olevan ajan tasalla kaikenaikaa.

Mikäli koti kaipaa vielä sisustusta tai muita tarvikkeita, on lahjalista hyödyllinen. Listalle kannattaa nimetä tuotteita, joista pari on unelmoinut, mutta ei syystä tai toisesta ole vielä hankkinut. Kokonaisen juhla-astiaston hankkiminen on erittäin kallista ja astiasto onkin suosittu toive. Astiastosta vieraat voivat valita vaikkapa muutaman lautasen, lasin tai tarjoiluastian. Kaikkien lahjat yhdessä auttavat paria kokoamaan koko astiaston. Keskenään tutut vieraat saattavat myös hankkia yhdessä yhden arvokkaamman lahjan. Lahjalistalta tulisi löytyä riittävästi erihintaisia vaihtoehtoja, jotta jokaisen vieraan budjetille löytyy sopivia ideoita. Listalle voidaan lisätä myös lahjakortteja, jotka pari voi itse myöhemmin käyttää johonkin suurempaan hankintaan.

Lahjatoiveissa kannattaa pitäytyä ajattomissa vaihtoehdoissa ja miettiä ovatko tämän hetken muotituotteet tai muotivärit yhtä rakkaita muutaman vuoden päästä. Upeimmat häälahjat kestävät elämää ja säilyvät käyttökelpoisina kymmeniä vuosia.  

Valittaessa lahjalistapalvelun tarjoajaa (tavaratalo, verkkopalvelu), kannattaa selvittää, noutavatko vieraat lahjat itse vai toimitetaanko ne valmiiksi juhlapaikalle ja tuleeko toimituksesta lisämaksua. Mikäli vieraanne saapuvat kauempaa, saattaa lahjalista, jolta vieraat voivat tilata lahjat netin kautta olla hyvä vaihtoehto. Tavaratalojen lahjalistojen vahvuus on, että kaikki lahjatoiveet löytyvät usein saman katon alta. Tällöin toivottuihin lahjoihin riittää yksi lahjalista. Pienempien yritysten tuotteet rajoittuvat liikkeiden omiin tuotteisiin.

Rahalahja
Kun morsiusparilla on jo kaikkea eikä nurkkiin kaivata enää mitään uutta – tai ainakaan mitään häälahjabudjetin puitteissa sopivaa - on rahalahjatoive paikallaan. Rahalahjasta voidaan ilmoittaa jo kutsun yhteydessä lisäämällä mukaan tilinumero kauniin lauseen kera tai ohjaamalla lahjatiedustelut vanhemmille, kaasolle tai bestmanille, jotka kysyttäessä kertovat parin toiveen..

Jotta lahja ei jää persoonattomaksi voi pelkän rahalahjatoiveen sijaan pari voi nimetä jonkin yksittäisen kohteen, jota varten rahaa kerätään. Vaihtoehtoisesti pari voi antaa vinkkejä siitä, mihin he suunnittelevat käyttävänsä rahat, joka on toivottavasti jotakin muuta kuin asuntolainan korkojen lyhentäminen. Rahaa voidaan toivoa esimerkiksi häämatkakassaa varten tai kuten eräs tuore aviopari, joka ilmoitti asiasta seuraavasti:

”Meillä on jo kaikkea riittämiin kotona ja sekä häät että häämatka on maksettu, mikäli haluatte meitä muistaa, ilahdumme kovasti avusta häämatkamme ohjelman toteuttamiseksi – alla muutamia vinkkejä
Romanttinen illallinen kahdelle       1 x 60eur
Ratsastusta auringon laskuun       1 x 50eur
Sukellustunteja kahdelle      4 x 40eur
Shampanjaa hotellihuoneeseen ensimmäiselle illalle    1 x 40eur
Safariajelupäivä        4 x 30eur
Matkaopas kohteeseen       1 x 25eur
Matkarokotukset       2 x 40eur.” jne. jne.

Vaihtoehtoisesti kohde voi olla vaikka retkipyörät parille, kanootti, golfmailat tai jokin muu parin yhteiseen harrastukseen liittyvä asia. Kun rahalahjalla on konkreettinen kohde, voi pari ottaa kuvia tapahtumasta ja kiittää lahjanantajaa henkilökohtaisesti vieläpä kuvan kera. Vaikka lahjasta ei jää ikimuistoista esinettä avioliiton ajaksi, jää lahjasta kuitenkin kauniit muistot. Lahjanantajallakin on parempi olo, kun he tietävät mihin rahaa suunnitellaan käytettävän.

Kun toiveena on vain rahalahjoitus ilman selkeämpää suuntaa, vieraat usein tuskailevat sopivan summan löytämisessä. Monet ovat sitä mieltä, että rahalahjan tulisi kustantaa ainakin oman illallisen osuus, vaikka tämä ei mikään virallinen sääntö olekaan. Rahalahjoitus on jokaisen vieraan päätettävissä, toiselle sopiva summa on 20 euroa, toiselle 100 euroa. Lahjan suuruuteen vaikuttaa usein miten läheiseksi pari koetaan. Summan suuruuteen saattaa vaikuttaa myös miten paljon on jo käytetty parin polttarikustannuksiin. Jos polttarit ovat verottaneet kukkaron nyörejä monilla kympeillä tai satasilla, ei suuri summa rahalahjana tunnu enää kohtuulliselta.

Parille jolla on jo kaikkea
Yhä useampi morsiuspari on sitä mieltä, etteivät he tarvitse häälahjoja, sillä heillä on jo kaikkea ja säästöjäkin tilillä riittävästi. Tärkeintä heille hääpäivässä on, että perhe ja ystävät ovat kaikki yhdessä juhlimassa heidän kanssaan. Koska vieraat kuitenkin usein haluavat jotenkin parin päivää kunnioittaa, sopivat tässä tapauksessa lahjatoiveeksi hyväntekeväisyyslahjoitukset. Pari voi miettiä yhden tai useamman heidän sydäntään lähellä olevan kohteen ja pyytää vieraita osoittamaan rahalahjoitukset heidän valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Lahjoitukset voidaan kerätä joko parin pankkitilin kautta, suoraan hyväntekeväisyysjärjestön tilille tai juhlapaikalla. Mikäli rahat kerätään parin kautta tai juhlapaikalla, voi pari myöhemmin kiittää ja kertoa vieraille yhteensä kerätyn kokonaissumman.

 

 

Uniikeimmat hääpaikat

20 x Uniikeimmat hääpaikat Suomessa – katso lista ja löydä unelmien juhlatila

Myös häätilojen kohdalla Sen Oikean löytäminen on tärkeää. Sopivan juhlatilan etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varmasti löydätte vapaana olevan ja budjettiin sopivan paikan. Olipa haussa sitten urbaani tai romanttinen, moderni tai merellinen hääpaikka, tämä listaus on täynnä inspiraatiota! 

Lue lisää...

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Lisää samasta aiheesta

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia