Son zamanlar da en çok konuşulan izmir escort bayanları bulmak için sitemize girebilirsiniz.
Hääjuhlan juomatarjoilu PDF   Sähköposti
Hääopas - Hääjuhla

Häävieraille tarjoillaan onnittelumalja ja vähintään alkoholittomat ruokajuomat. Mikäli budjetissa on varaa on kohteliasta tarjota myös viiniä ruoan kanssa. Kahvin kanssa tarjoillaan avec juoma eli konjakkia tai likööriä. Illallisen jälkeen tanssin alkaessa voidaan vieraille järjestää baari, josta saa lisää juotavaa.

Häiden budjetista riippuen voidaan vieraille tarjota joko kaikki tai osa juomista. Monesti tarjoillaan onnittelumalja, ruokajuomat ja kahvi avec, jonka jälkeen vieraat voivat ostaa omat juomansa baarista. Tämä on usein hyvä keino rajoittaa juomista, sillä ns. avoin baari saattaa houkutella vieraita juomaan enemmän kuin he normaalisti joisivat.

Viinin ja kuohuviininmaistelu – picnic

Kuohuviinejä ja viinejä kannattaa maistella etukäteen, jotta tietää juomavalinnan olevan ainakin omaan makuun. Morsiuspari voi järjestää vaikka sunnuntai picnicin, jossa eri vaihtoehtoja maistellaan kaason ja bestmanin sekä muutaman muun raatiin valitun henkilön kanssa. Samalla tulee vietettyä rentouttava iltapäivä eikä häiden järjestely tunnu niin kovalta työltä.Virallinen osuus eri juomien maistelu kannaattaa tehdä kunnolla ensin. Kaatakaa pieni määrä juomia jokaiselle raadin jäsenelle siten, että raatilaiset eivät tiedä mistä juomasta on kyse. Raadin tulee laittaa juomat paremmuusjärjestykseen värin, maun ja koostumuksen mukaan. Kun raadin suosikkijuoma on selvillä voidaan loppuaika nauttia juomista mukavassa seurassa. 

Hääjuhlan onnittelumalja

Onnittelumalja kohotetaan kun morsiuspari saapuu juhlapaikalle. Tyypillisin onnittelumalja on kuohuviini tai shamppanja. Onnittelumalja voi olla myös cocktail, kuten Kir Royal, Cosmopolitan, Mojito tai Glögi. Onnittelumaljan ei tarvitse olla alkoholipitoinen.

Onnittelumaljaksi riittää yksi lasillinen. Mikäli morsiuspari haluaa seurustella vieraiden kanssa hieman enemmän on syytä varata 1,5-2 lasia per henkilö. Yhdestä kuohuviinipullosta saa kuusi lasillista.

                       juhlajuomat2

Ruokajuomat hääjuhlassa

Nyrkkisäännön mukaan valkoviiniä tarjoillaan kala- ja vaaleiden liharuokien kanssa ja punaviiniä liha- ja riistaruokien kanssa. Poikkeuksiakin aina löytyy ja kannattaakin kysellä ehdotuksia tarjoilun järjestäjiltä. Mikäli juhlapaikalle saa tuoda omat viinit löytyy Alkon myymälöistä asiantuntevaa henkilökuntaa, joka osaa auttaa sopivien viinien valinnassa.

Viiniä on hyvä varata 1,5-2 lasia per henkilö sekä alku- että pääruoan kanssa. Yhdestä viinipullosta saadaan noin 5-6 lasia.

Kahvi ja avec

Kahvi ja avec tuovat aina lisähintaa tarjoilun kokonaiskustannuksiin. Kun ruokaillaan pitkän kaavan mukaan tuo avec-juoma oman lisänsä juhlan tunnelmaan. Avec juomaksi sopii erinomaisesti konjakki, brändi tai erilaiset liköörit. Varsinkin kun hääjuhlassa on ulkomaalaisia vieraita nauttivat he usein suomalaisista erikoismarjalikööreistä, kuten lakka –ja mesimarjalikööristä. 

Avec juomia varataan vähintään yksi lasillinen per vieras. Vieraat tuntien voidaan etukäteen arvioida meneekä konjakkia tai brändiä enemmän kuin likööreitä tai päinvastoin.

Avoin baari

Virallisen ohjelman ja ruokailun jälkeen on tapana järjestää vieraille baari. Baari voi olla juhlatilassa jo olemassa oleva baari, josta vieraat voivat ostaa omat juomansa. Baari voidaan usein järjestää yksityisen juhlatilan reunalle, jolloin vieraat joko ostavat omat juomansa tai morsiuspari tarjoaa myös ruokailun jälkeiset juomat.

Baariin varataan yleensä perus alkoholijuomia, kuten vodkaa, giniä, rommia ja whiskyä. Alkoholipitoisten juomien lisäksi on hyvä löytyä juomiin sekoitettavat alkoholittomat juomat, kuten mehuja ja virvoitusjuomia. Valikoima voi olla suppeampikin morsiusparin valinnan mukaan. Muistakaa tarkistaa ennen juhlia järjestyykö jääpalat juhlapaikan puolesta vai tuleeko ne tuoda itse paikalle.

Alkoholittomat juomat häissä

Juhlien järjestäjän tulee muistaa varata alkoholittomia juomia koko illan ajan. Vähintään hanavettä olisi hyvä löytyä kannusta joko pöydissa tai tarjoiluhenkilökunnalta kysyttäessä. Kun tarjoillaan suolaista ruokaa on hyvä varata myös kivennäisvettä.

Menun sopien voidaan ruokailun aikana tarjoilla myös kotikaljaa, maitoa ja virvoitusjuomia. Kun häihin kutsutaan lapsia on heille varattava riittävästi alkoholittomia juomia.


juhlajuomat1 

 

 

 

 

Uniikeimmat hääpaikat

20 x Uniikeimmat hääpaikat Suomessa – katso lista ja löydä unelmien juhlatila

Myös häätilojen kohdalla Sen Oikean löytäminen on tärkeää. Sopivan juhlatilan etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa, jotta varmasti löydätte vapaana olevan ja budjettiin sopivan paikan. Olipa haussa sitten urbaani tai romanttinen, moderni tai merellinen hääpaikka, tämä listaus on täynnä inspiraatiota! 

Lue lisää...

Hääkutsut kuntoon!

Hääetiketti: kutsun sisältö

Perinteisesti häiden kutsujana ovat morsiamen vanhemmat. Tämä perinne johtaa juurensa aikaan, jolloin morsiamen vanhemmat myös kustansivat häät. Nykyisin kutsun lähettäjä on usein häiden maksaja. Kutsuissa on hyvä mainita lähettäjän, ajan ja paikan lisäksi mikäli vieraiden toivotaan vahvistavan saapumisensa tai heiltä odotetaan tiettyä pukeutumista.

Lue lisää...

Hääpukeutuminen

Unelmien morsiuspuvusta painajainen

Morsiuspuku on usein ensimmäinen juhlapuku naisen elämässä. Puvun valinta ei ole ihan helppoa, sillä valikoimaa on nykyisin tarjolla valtavasti. Pitäisikö hankkia uusi puku morsiuspukuliikkeestä, teettää puku ompelijalla, ostaa käytetty puku, muokata äidin tai isoäidin vanhaa pukua, tehdä itse, käyttää muuta juhla-asua vai tilata morsiuspuku netin kautta? Entä puvun malli sitten? A-linjainen, merenneitohelmalla, prinsessamainen puku, olkaimilla vai ilman, hihoilla vai ilman, jne. jne.?

Lue lisää...

Lisää samasta aiheesta

Seuraa meitä

FacebookTwitterGoogle BookmarksPinterest

Copyright © 2009-2018 Morsiuspari Palvelut. Kaikki oikeudet pidätetään.
WWW-sivut: Waumedia